AL5P01 - Project Zero: Maiden of Black Water

Go to: Previous | Next

ID AL5P01
region PAL
type WiiU
languages EN, FR, DE
title (EN)Project Zero: Maiden of Black Water
synopsis (EN)Project Zero: Maiden of Black Water consists of 3 interconnected stories that converge to uncover the truth behind a recent group of tragic deaths in a forest marred by a history of suicides. As one of 3 people with the power of the Camera Obscura and the ability to see the shadows of those spirited away, you will explore the ruins of an eerie inn, a shrine filled with life-size dolls, and a lake full of dead priestesses. Each shadowy location is connected by a stream of water flowing throughout the mountain, and this once holy water is tied to the darkest mystery of all—the history of death and darkness on Mt. Hikami.
title (NL)Project Zero: Maiden of Black Water
synopsis (NL)Voel hoe je nekharen overeind gaan staan in Project Zero: Maiden of Black Water, exclusief voor de Wii U. Verken bedompte, duistere locaties, drijf boosaardige entiteiten uit met een geheimzinnige camera, en laat je meevoeren in een mysterie dat deze wereld en het hiernamaals in zijn ijskoude greep heeft.

Het lot van de hoofdpersonages Yuri, Miu en Ren raakt vervlochten. De mysterieuze berg Mount Hikami is in de ban van een duistere macht. Voor iedereen die hiermee in aanraking komt, is er geen ontkomen meer aan. Volg de nauw samenhangende verhaallijnen van de drie personages om verlaten woningen te doorzoeken, over kronkelende bospaden te dwalen en spookachtige heiligdommen te verkennen. Je weet maar nooit wat er in het duister op de loer ligt...

Zoals in alle goede griezelverhalen ben je niet alleen in deze grimmige wereld. Gekwelde zielen van overledenen spoken rond op de berg. Ze zijn allerminst gesteld op indringers en zullen je omsingelen als je ze stoort. Het enige waarmee je jezelf kunt verdedigen is de Camera Obscura: een fototoestel dat bovennatuurlijke fenomenen kan vastleggen. Zoek je doelwit met de Wii U GamePad en gebruik de sluiter om schade toe te brengen. Als je een geest hebt geraakt, komen er Spirit Fragments vrij. Probeer er zo veel mogelijk vast te leggen op de volgende foto die je maakt, om je aanval krachtiger te maken. Als je de confrontatie wint, heb je de geest voor eeuwig uitgedreven.

In de loop van het verhaal kom je verschillende upgrades tegen. Met sommige filmrolletjes kun je sneller herladen of een geest langer verdoven, terwijl nieuwe lenzen geesten langzamer maken of meer schade toebrengen. Water speelt een belangrijke rol in de game, wat tot uitdrukking komt in de regenbuien die Mount Hikami teisteren en het uiterlijk van de Maiden of Black Water. Hoe doorweekter je wordt, hoe meer geesten je tegenkomt. De kracht van de Camera Obscura neemt echter ook toe. Gelukkig zijn er manieren om weer droog te worden, maar uiteindelijk zul je toch weer op pad moeten om het mysterie te ontrafelen. Hopelijk overleef je alle verschrikkingen die je op je tocht tegenkomt.
developer Koei Tecmo Holdings, Nintendo Software Planning and Development
publisher Nintendo
release date 2015-10-30
genre horror, adventure
rating 18

players 1
req. accessories pad
accessories
online players 0
online features download
case

EN

Project Zero: Maiden of Black Water WiiU cover (AL5P01)

Project Zero: Maiden of Black Water WiiU cover (AL5P01)

Project Zero: Maiden of Black Water WiiU cover (AL5P01)

Project Zero: Maiden of Black Water WiiU cover (AL5P01)

Project Zero: Maiden of Black Water WiiU disc (AL5P01)