RSNF69 - The Simpsons Game

Go to: Previous | Next

ID RSNF69
region PAL
type Wii
languages FR
title (EN)The Simpsons Game
synopsis (EN)The Simpsons Game features a hilarious, sprawling, and mind-busting storyline crafted by the TV show's Emmy Award-winning writers. The action-comedy also features the full cast of voice actors from the TV show who reprise their roles for the game. In The Simpsons Game, Homer, Marge, Bart, and Lisa use exciting, all-new powers to save the world from rising chaos.
title (FR)Les Simpson : Le Jeu
synopsis (FR)Retrouvez la famille la plus déjantée de Springfield dans Les Simpson : Le Jeu sur Wii. Incarnez Homer, Bart, Lisa et Marge dans un jeu d'action/plates-formes délirant. Avec son scénario jouable en solo ou en coopératif, traversez de nombreux niveaux dont certains parodient des licences vidéoludiques bien connues. Tout l'univers de la série est fidèlement retranscrit dans cette adaptation à l'humour... Jaune !
title (ES)Los Simpson: El Videojuego
synopsis (ES)¿Estoy en Springfield o en un videojuego? ¡Pues en los dos! En Los Simpson: El Videojuego, jugarás como Homer, Marge, Bart y Lisa a través de parodias de muchos juegos famosos, y repartirás galletas entre una alucinante caterva de malos malosos.
title (NL)The Simpsons Game
synopsis (NL)In The Simpsons Game speel je met Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie Simpson om de wereld te redden van chaos. Hiertoe heeft elk personage zijn eigen speciale krachten gekregen. Zo kan Homer zich opblazen tot hij een enorme gele en vooral domme bal is en kan Bart zweven. Het verhaal in The Simpsons Game is speciaal voor dit spel door de schrijvers van de TV-serie geschreven. De game zit dan ook bomvol bekende personages (meer dan 100) en onbekende personages (meer dan 50) en zit uiteraard ook vol met de typische Simpsons-humor. In The Simpsons Game kun je dan ook satire en parodieën op belangrijke gebeurtenissen, computerspellen en de popcultuur verwachten.

In de zestien levels in en buiten Springfield speel je altijd met twee familieleden van The Simpsons en samenwerken is de sleutel tot succes. Het is altijd mogelijk te wisselen tussen de twee personages die je in een level tot je beschikking hebt om hun vaardigheden maximaal te benutten. Uiteraard is The Simpsons Game ook volledig met zijn tweeën speelbaar. Een tweede speler kan op elk moment de controller oppakken en de controle over het tweede personage overnemen. Samen vecht je je een weg langs hordes vijanden en moet je regelmatig samenwerken om puzzels op te lossen. Elk level dat je hebt uitgespeeld kun je vervolgens herspelen in de Time Challenges. Hierbij is het de bedoeling dat je de levels zo snel mogelijk opnieuw uitspeelt. In de Wii-versie van de game zitten bovendien verschillende minigames zoals Bite Night and Bart Wings.

The Simpsons Game probeert de avonturen van het meest disfunctionele gezin ter wereld zo authentiek mogelijk naar een spel te vertalen. De schrijvers van de TV-serie hebben daarom zelf het verhaal geschreven. Ook zijn alle stemmen ingesproken door dezelfde acteurs die de stemmen in de tekenfilmserie inspreken. Er zijn bovendien in totaal 8.000 verschillende zinnen te horen. In de game worden 3D-graphics gecombineerd met 2D-graphics om ook de wereld en mensen uit The Simpsons zo authentiek mogelijk naar de spelcomputer te brengen.
title (ZHTW)辛普森一家(法)
title (ZHCN)辛普森一家(法)
developer Electronic Arts
publisher Electronic Arts
release date 2007-11-2
genre action, platformer
rating 12

content violence, language, sex

players 2
req. accessories wiimote, nunchuk
accessories
online players 0
case

EN

The Simpsons Game Wii disc (RSNF69)

FR

Les Simpson : Le Jeu pochette Wii (RSNF69)

Les Simpson : Le Jeu pochette Wii (RSNF69)

Les Simpson : Le Jeu disque Wii (RSNF69)
AU
The Simpsons Game Wii cover (RSNF69)

The Simpsons Game Wii cover (RSNF69)