AXYP - Kirby and the Rainbow Paintbrush

Go to: Previous | Next

ID AXYP
region PAL
type eShop
languages EN, FR, DE, ES, IT
title (EN)Kirby and the Rainbow Paintbrush
synopsis (EN)Kirby Like You've Never Seen Him Before!
Do you have the magic touch? Then guide Kirby as he sets off on grand adventures in a hand-sculpted clay world. Draw lines on the touch screen of the Wii U GamePad controller to create rainbow-colored clay ropes to move Kirby around freely, or tap him to attack enemies or blast through obstacles. Transformations include a submarine, rocket and tank. In underwater levels, Kirby dons a swim mask. If his power level gets too low, a clay bandage appears on his head.
FEATURES:
-Kirby comes to life in a world of clay, which creates a beautiful backdrop for Kirby's adventure.
-You take control of Kirby with the stroke of a stylus and draw on the GamePad touch screen to guide Kirby through the world.
-Use the GamePad to control Kirby's many transformations in unique new ways.
-The intuitive drawing mechanic is a spiritual successor to Kirby: Canvas Curse for Nintendo DS that builds on the game play and takes it in a new direction.
title (NL)Kirby and the Rainbow Paintbrush
synopsis (NL) In Kirby and the Rainbow Paintbrush voor de Wii U zijn alle kleuren uit Dream Land weggeroofd! Ontdek een wonderlijke kleiwereld in dit kleurrijke platformavontuur. Gebruik het touchscreen van de Wii U GamePad om regenboogtouwen te tekenen waarlangs Kirby kan rollen, of om obstakels en vijanden te ontwijken. Gebruik alle beschikbare vaardigheden om tal van voorwerpen te vinden en help Kirby om alle kleur weer terug te brengen in zijn land!

Kirby en zijn Waddle Dee-vriendjes genieten gewoon van een rustig dagje, wanneer er een poort opengaat en er een gemene schurk met de naam Claycia verschijnt, die alle kleuren steelt en heel Dream Land op zijn kop zet. Gelukkig verschijnt er ook een toverpenseel met de naam Elline uit de poort. Zij geeft Kirby en zijn vrienden hun kleuren terug. Onze helden, die altijd in zijn voor een avontuur, openen direct de achtervolging op Claycia.

Teken op het touchscreen om je voort te bewegen door de levels. In balvorm rolt Kirby langs regenboogtouwen in de richting waarin jij ze hebt getekend. Teken lussen om Kirby meer snelheid te geven of raak hem aan om te sprinten, en laat hem zijn vijanden aanvallen of blokken breken met een sterrensprint! Je kunt echter maar een beperkt aantal regenboogtouwen tegelijk tekenen, dus houd je inktmeter in de gaten!

Op bepaalde momenten kan Kirby in diverse voertuigen veranderen. Afhankelijk van Kirby's vorm kun je de regenboogtouwen op verschillende manieren gebruiken: raak het touchscreen aan en teken regenboogtouwen om Kirby Rocket door de lucht te laten vliegen, om de torpedo's van Kirby Submarine op je doelwit af te sturen, of om Kirby Tank een richting uit te sturen en zijn kanon te richten!

De speler met de Wii U GamePad bestuurt Kirby en tekent regenboogtouwen. Daarnaast kunnen maximaal drie extra spelers meedoen door in de huid te kruipen van Waddle Dees. Zij kunnen spelen met Wii-afstandsbedieningen of Wii U-controllers Pro, en kunnen instappen en ophouden wanneer ze willen. Waddle Dees kunnen langs regenboogtouwen rennen, voorwerpen verzamelen, vijanden aanvallen en Kirby oppikken als hij hulp nodig heeft.

In elk level is er van alles te vinden, dus zoek in alle hoeken en gaten, en schraap elk beetje klei weg om alles te ontdekken, zoals verborgen schatkisten met muziek en kleifiguurtjes van bekende Kirby-personages. En als je echt een uitdaging wilt, probeer dan de Challenge Mode eens uit. Voltooi uitdagingen binnen één minuut, waarbij je vier schatkisten moet oprapen en per kist slechts vijftien seconden hebt om deze te vinden. Of laat zien wat je kunt in een spelstand waarin je twaalf schatkisten op rij moet vinden. Als je er eentje mist, moet je opnieuw beginnen!

In bepaalde levels kun je ook een compatibele amiibo gebruiken om Kirby een nieuw uiterlijk en extra krachten te geven. Met de Kirby-amiibo kun je de sterrensprint gebruiken wanneer je maar wilt, de King Dedede-amiibo levert extra gezondheid op en de Meta Knight-amiibo verhoogt Kirby’s sprintsnelheid, zodat hij dwars door bepaalde vijanden kan zoeven!
developer Nintendo / HAL Laboratory
publisher Nintendo
release date 2015-5-8
genre action, platformer
rating 3

players 4
req. accessories
accessories pad, pro controller, wiimote, amiibo
online players 0
case